skip to Main Content
Ολική ανακαίνιση σπιτιού 100 τ.μ., τι περιλαμβάνει

Ολική ανακαίνιση σπιτιού 100 τ.μ., τι περιλαμβάνει;

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, πολλοί άνθρωποι που διαθέτουν ένα ακίνητο προσφεύγουν στη διαδικασία της ολικής ανακαίνισης για να δημιουργήσουν ένα σπίτι ιδανικό για τους ίδιους ή δελεαστικό για τους ενοικιαστές τους. Όταν αναφερόμαστε στην ολική ανακαίνιση ενός χώρου, στην ουσία μιλάμε για την πλήρη αποξήλωση της υπάρχουσας κατασκευής πλην του σκελετού της και την επανακατασκευή του χώρου έως την τελική ανακατασκευή του. Είναι ο πλέον ενδεδειγμένος και οικονομικός τρόπος για τη μεταμόρφωση και την ανανέωση μιας οικίας, αλλά είναι σαφές ότι αποτελεί μία διαδικασία πολύπλοκη. Ποιές είναι οι κύριες εργασίες, λοιπόν, που πρέπει να λάβουν χώρα για μία ολική ανακαίνιση σπιτιού 100 τ.μ.;

Αρχιτεκτονική μελέτη πριν τη διαδικασία

Το πρώτο στάδιο σε κάθε ολική ανακαίνιση είναι η αρχιτεκτονική μελέτη από έμπειρο τεχνικό συνεργείο. Με δεδομένο ότι κάθε χώρος αποτελεί και μια διαφορετική περίπτωση με ξεχωριστές ιδιαιτερότητες, θα πρέπει να έχετε κατά νου, ότι οι τεχνικοί οφείλουν να μελετούν προσεκτικά κάθε project και κάθε σπίτι πριν την έναρξη των εργασιών. Μετά τη μελέτη, θα σας γίνει παρουσίαση της διαρρύθμισης του χώρου, των πρακτικών και διακοσμητικών λύσεων με βάση τις προτιμήσεις που έχετε αλλά και τις ανάγκες του χώρου.

Ανακαίνιση σαλονιού

Ανακαίνιση σαλονιού

Το σαλόνι είναι το κεντρικό σημείο ενός σπιτιού και το πρώτος μέρος που αντικρίζει κάποιος όταν εισέρχεται εντός της οικίας. Συνεπώς, η ανακαίνισή του είναι απαραίτητη για να αναδειχθεί ο χώρος αλλά και να σας εξυπηρετεί στην καθημερινότητά σας.

Ανακαίνιση υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων

Οι σταθερές, γερές, και σύγχρονες εγκαταστάσεις υδραυλικών και ηλεκτρολογικών συστημάτων είναι προαπαιτούμενες πριν προχωρήσετε στην ανακαίνιση της κουζίνας ή του μπάνιου. Η σωστή λειτουργικότητα ενός χώρου έχει πάντα προτεραιότητα σε σχέση με την εμφάνισή του.

Επικοινωνήστε μαζί μας 210 9342548

Ανακαίνιση δαπέδου και κουφωμάτων

Άλλη μια σημαντική εργασία που περιλαμβάνεται στην ολική ανακαίνιση είναι η αλλαγή του δαπέδου, των κουφωμάτων και των πορτών που υπάρχουν στο σπίτι. Παράλληλα με την πρακτικότητά τους, η αλλαγή της εικόνας αυτών των στοιχείων θα βοηθήσουν σημαντικά στο δέσιμο με τις υπόλοιπες ανανεώσεις του σπιτιού, αλλά και την επίτευξη ενός ομοιόμορφου αποτελέσματος.

Ανακαίνιση κουζίνας

Ανακαίνιση κουζίνας

Αναμφίβολα, η κουζίνα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους χώρους ενός σπιτιού, καθώς εκτός από το γεγονός ότι κάνουμε αρκετές δουλειές εκεί, όπως το καθημερινό μαγείρεμα, είναι ένας χώρος που έχει συνδεθεί με την οικογένεια και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Για αυτό το λόγο, η κουζίνα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο λειτουργική, ώστε να μας βοηθάει να ολοκληρώνουμε τις δουλειές εύκολα και με ασφάλεια, ενώ ο σχεδιασμός της παίζει σημαντικό ρόλο για να νιώθουμε καλά όταν βρισκόμαστε σε αυτή.

Ανακαίνιση μπάνιου

Το μπάνιο είναι ο απόλυτα προσωπικός χώρος του σπιτιού, εκεί που χαλαρώνουμε και αναζωογονούμαστε μετά από μια κουραστική μέρα. Τα τελευταία χρόνια, οι τάσεις και οι ιδέες στο σχεδιασμό και την ανακαίνιση του μπάνιου έχουν εξελιχθεί, όπως και οι ανάγκες τις οποίες καλείται να καλύψει ο συγκεκριμένος χώρος, καθιστώντας κάποια χαρακτηριστικά περιττά και απαιτώντας την ύπαρξη νέων, καινοτόμων προσθηκών. Βέβαια, η καθημερινή και σχεδόν αδιάκοπη χρήση του μπάνιου, οδηγεί στη φθορά κάποιων υλικών, καθιστώντας την ανακαίνιση αυτού όχι μόνο μιά αισθητική, αλλά και μία πρακτική αναγκαιότητα.

Ανακαίνιση δαπέδου και κουφωμάτων

Βάψιμο τοίχων

Καθώς οι τοίχοι ενός σπιτιού αποτελούν ίσως τη μεγαλύτερη επιφάνειά του, η επιλογή του χρώματος που θα έχουν παίζει μεγάλο ρόλο στην τελική διαμόρφωση. Μια αλλαγή στο χρώμα των τοίχων μπορεί να αλλάξει αισθητά τη συνολική διακόσμηση αλλά και την αίσθηση που αφήνει ο κάθε χώρος.

Δωρεάν προσφορά 210 9342548

Ενεργειακή αναβάθμιση

Τέλος, σε ένα διαμέρισμα που γίνεται ολική ανακαίνιση δεν μπορούν να παραλειφθούν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, που βελτιώνουν την ενεργειακή συμπεριφορά του. Βελτίωση της ενεργειακής του συμπεριφοράς εννοούμε τη μείωση των ενεργειακών αναγκών του σπιτιού που στοχεύουν στην ψύξη και στη θέρμανσή του. Τέτοιες εργασίες είναι η θερμοπρόσοψη ή αλλιώς θερμομόνωση τοιχοποιίας, η εφαρμογή ενεργειακών κουφωμάτων και ηλιακού θερμοσίφωνα, η τοποθέτηση αντλίας θερμότητας για αυτόνομη θέρμανση και φυσικό αέριο, καθώς επίσης και των κλιματιστικών. Η θερμική άνεση στο σπίτι είναι η σύγχρονη πολυτέλεια που μπορείς να έχεις απολαμβάνοντας καλύτερη ποιότητα ζωής και εξοικονόμηση χρημάτων με ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Η ολική ανακαίνιση σπιτιού αποτελεί μια χρονοβόρα διαδικασία με μια σειρά εργασιών, γι αυτό επιλέξτε μια αξιόπιστη κατασκευαστική εταιρία, που θα είναι δίπλα σας σε κάθε ανάγκη σας. Στη Gimak σας παρέχουμε δωρεάν επίσκεψη πολιτικού μηχανικού, συμβουλές και προσφορά για τον χώρο σας!

Δείτε πακέτα ανακαίνισης σπιτιού.

💡 Tip: Η ηλεκτρολογική και η υδραυλική εγκατάσταση αποτελούν τα κύρια κομμάτια μιας ολικής ανακαίνισης.