skip to Main Content
Πλήρης οδηγός για ανακαινίσεις κατοικιών, βήμα προς βήμα η διαδικασία

Πλήρης οδηγός για ανακαινίσεις κατοικιών, βήμα προς βήμα η διαδικασία

Η έναρξη ενός έργου ανακαίνισης σπιτιού μπορεί να είναι τόσο συναρπαστική, όσο και αγχωτική. Είτε θέλετε να ανανεώσετε έναν παλιό χώρο, είτε να αναβαθμίσετε την αισθητική του σπιτιού σας, μια καλά σχεδιασμένη ανακαίνιση μπορεί σίγουρα να δώσει νέα πνοή στο χώρο. Σε αυτόν τον ολοκληρωμένο οδηγό, θα σας καθοδηγήσουμε βήμα προς βήμα στη διαδικασία για επιτυχημένες ανακαινίσεις κατοικιών, από τον αρχικό σχεδιασμό, έως και τις τελικές πινελιές.

Καθορίστε τους στόχους και τον προϋπολογισμό σας

Πριν αρχίσετε να γκρεμίζετε τοίχους ή να επιλέγετε χρώματα, είναι καθοριστικής σημασίας να θέσετε τους στόχους της ανακαίνισης και να ορίσετε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό. Καθορίστε αν στοχεύετε σε μια αισθητική ανανέωση, σε λειτουργικές βελτιώσεις ή σε μια πλήρη ανακαίνιση κατοικίας. Ο προϋπολογισμός σας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην καθοδήγηση των αποφάσεών που θα πάρετε καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Καθορίστε τους στόχους και τον προϋπολογισμό σας

Δημιουργήστε ένα αναλυτικό πλάνο

Ο λεπτομερής σχεδιασμός είναι το θεμέλιο μιας επιτυχημένης ανακαίνισης. Συνεργαστείτε με επαγγελματίες ή δημιουργήστε μόνοι σας ένα ολοκληρωμένο πλάνο εργασιών. Το σχέδιο αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει:

 • Το πεδίο εφαρμογής των εργασιών
  Καταγράψτε τους συγκεκριμένους χώρους και τα σημεία ή τα δωμάτια του σπιτιού, που απαιτούν ανακαίνιση, είτε πρόκειται για την κουζίνα, το μπάνιο, το δάπεδο, είτε για δομικές αλλαγές.
 • Σχεδιασμός και διάταξη
  Αποφασίστε εξ αρχής για τη διάταξη, τα υλικά, τους χρωματικούς συνδυασμούς και τη συνολική αισθητική που θέλετε να έχει ο χώρος σας. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να δημιουργήσετε σκίτσα ή να προσλάβετε έναν αρχιτέκτονα για να αναπτύξει λεπτομερή σχέδια.
 • Άδειες και κανονισμοί
  Ερευνήστε τις τοπικές άδειες και τους κανονισμούς που θα πρέπει να ακολουθήσετε. Ανάλογα με την έκταση της ανακαίνισής σας, είναι πιθανό να χρειαστείτε άδειες για δομικές αλλαγές, ηλεκτρολογικές εργασίες, υδραυλικά κ.α.

Επικοινωνήστε μαζί μας 210 9342548

Προσλάβετε επαγγελματίες

Αν δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία με κατασκευές, η πρόσληψη επαγγελματιών είναι απαραίτητη για να διασφαλίσετε μια ομαλή διαδικασία ανακαίνισης. Οι ανακαινίσεις κατοικιών απαιτούν τη σύσταση μιας έμπειρης ομάδας, η οποία να περιλαμβάνει ειδικότητες, όπως είναι ο αδειούχος εργολάβος και ο αρχιτέκτονας ή σχεδιαστής εσωτερικών χώρων. Ανάλογα με το εύρος των εργασιών, μπορεί να χρειαστείτε ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, ξυλουργούς και άλλους ειδικούς.

Η τεχνική εταιρεία Μ. Κιολέογλου και Συνεργάτες αναλαμβάνει ολοκληρωμένες ανακαινίσεις κατοικιών με χρόνια εμπειρία, αμεσότητα και αποτελεσματικότητα σε όλη την Αττική.

Προσλάβετε επαγγελματίες

Καθαιρέσεις τοίχων

Εφόσον έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και το θεωρητικό κομμάτι της αναδόμησης του χώρου, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη διαδικασία ανακαίνισης και σε πρακτικό επίπεδο.

Σε περίπτωση που ο χώρος σας χρειάζεται καθαίρεση κάποιου τοίχου ή αλλαγή της εσωτερικής διαρρύθμισης, χρειάζεστε οπωσδήποτε τη συμβολή ενός πολιτικού μηχανικού, για να σας ενημερώσει και να σας κατευθύνει για τις ενέργειες, που είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν.

Οι δομικές αλλαγές, είναι απαραίτητο να πραγματοποιούνται από έμπειρους επαγγελματίες για να διατηρηθεί η ακεραιότητα του σπιτιού.

Ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες

Σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητη η αναδιάταξη των ηλεκτρικών καλωδίων και των υδραυλικών εγκαταστάσεων, ειδικά αν αναδιαμορφώνετε τους χώρους. Πρόκειται για μια πολύπλοκη εργασία, η οποία απαιτεί εξειδικευμένους επαγγελματίες, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η σωστή αλλαγή ή επανατοποθέτηση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.

Διαμόρφωση σκελετών και κουφωμάτων

Μόλις ολοκληρωθούν οι δομικές αλλαγές, οι ηλεκτρικές και υδραυλικές εργασίες, τότε βρισκόμαστε στο σημείο, όπου μπορεί να ξεκινήσει η φάση της οικοδόμησης. Εάν υψώνονται νέοι τοίχοι ή χωρίσματα, τότε πραγματοποιείται η διαμόρφωση κουφωμάτων. Οι μονώσεις και οι γυψοσανίδες τοποθετούνται αμέσως μετά. Η μόνωση είναι απαραίτητη για ενεργειακή απόδοση και ηχομόνωση. Ακολουθεί η εγκατάσταση και το φινίρισμα των γυψοσανίδων.

Τελικές πινελιές

Τελικές πινελιές

Καθώς η ανακαίνιση προχωράει, η προσοχή στρέφεται στις λεπτομέρειες:

 • Δάπεδα
  Τοποθετήστε το υλικό δαπέδου που επιλέξατε, είτε πρόκειται για σκληρό ξύλο, πλακάκια ή laminate δάπεδο.
 • Βαφή και τελειώματα
  Εφαρμόστε χρώμα, ταπετσαρία ή άλλα τελειώματα στους τοίχους και τις οροφές. Εγκαταστήστε φωτιστικά, διακόπτες και πρίζες.
 • Ντουλάπια και φωτιστικά
  Για ανακαινίσεις που αφορούν την κουζίνα ή το μπάνιο, ακολουθεί η εγκατάσταση ντουλαπιών, πάγκων και νιπτήρων. Για το μπάνιο είναι απαραίτητη και η τοποθέτηση υδραυλικών και ειδών υγιεινής.

Οριστικές επιθεωρήσεις και καθαρισμός

Βρισκόμαστε λίγο πριν μπορέσετε να απολαύσετε τον πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο σας. Σε αυτό το σημείο είναι ώρα να προγραμματίστε τους τελικούς ελέγχους για να διασφαλίσετε τη συμμόρφωση με τους οικοδομικούς κανονισμούς και τα πρότυπα ασφαλείας. Επιπροσθέτως, είναι απαραίτητο να απομακρυνθούν τα οικοδομικά μπάζα, η σκόνη και οτιδήποτε άλλο έχει απομείνει από τις εργασίες, ώστε να γίνει ένα καλό καθάρισμα στον νέο χώρο.

Επίπλωση και διακόσμηση

Επίπλωση και διακόσμηση

Η κατοικία σας είναι έτοιμη για την αισθητική διαμόρφωση. Το τελευταίο βήμα λοιπόν, είναι η επίπλωση και η διακόσμηση του ανακαινισμένου χώρου. Επιλέξτε έπιπλα που συμπληρώνουν το σχεδιασμό και τη διαρρύθμιση κάθε δωματίου. Ολοκληρώστε τη διακόσμηση με προσωπικές πινελιές, έργα τέχνης, κάδρα, φυτά, αξεσουάρ και ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο για να έχετε το σπίτι των ονείρων σας.

Δωρεάν προσφορά 210 9342548

Μια ανακαίνιση σπιτιού είναι ένα πολυσύνθετο έργο, το οποίο απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό, εξειδικευμένους επαγγελματίες και ένα ξεκάθαρο πλάνο. Ακολουθώντας αυτή τη διαδικασία βήμα προς βήμα, θα είστε καλά εξοπλισμένοι για να μετατρέψετε το σπίτι σας σε έναν χώρο, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και αντικατοπτρίζει το προσωπικό σας γούστο.

Με τον κατάλληλο σχεδιασμό και την εκτέλεση, το σπίτι των ονείρων σας μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Η εταιρεία Μ. Κιολέογλου και Συνεργάτες αναλαμβάνει την ολική ή μερική ανακαίνιση σπιτιού σας, από το βάψιμο ενός δωματίου μέχρι την τεχνική μελέτη και την πλήρη ανακαίνιση του χώρου σας.

💡 Tip: Να θυμάστε, η υπομονή και η ευελιξία είναι βασικές αρετές κατά τη διάρκεια μιας ανακαίνισης, καθώς μπορεί να προκύψουν απροσδόκητες προκλήσεις.

Δείτε πακέτα ανακαινίσεων διαμερίσματος.